Ännu en dag närmare sommaren

Äckligt tidigt uppstigning idag, börja jobba halv sju, rena svinottan. Men det funkar om än kroppen är motsträvig. Dan rulla på iaf, lite segt emellanåt men sen blev d lunch och då blev det lite att göra igen.

I morse när jag var ut en snabbis fick jag nära på en chock, en tropiskt fuktig värme slog emot mej. Det var som att kliva ut på Mallorca en tidig sommarmorron. Varm fuktigt och lite disigt. Njöt i flera minuter av känslan OCH  fick en sån frukansvärd längtan till Mallis. Kunde ha packat väskan och dragit direkt. Men jag får allt vänta till juli innan jag får åka ner igen. Men det ska bli så jkla kul å träffa allihop igen och bara få njuta av värmen och ljuset.

 Mallorca kanske inte är mkt att skryta med men jag har börjat älska den ön. Skulle till å me kunnat bo där, kanske är nåt att spara pengar till och flytta dit på min ålders höst. Kommer nog att bli en "gammelnucka" så vad håller mej kvar här i kalla Sverige då när barnen vuxit upp och skaffat sej egna liv? Dom får väl komma och hälsa på mej där å så får jag åka hem till gamla Svedala och våldgästa dom emellanåt. Ju mer jag tänker på det ju mer frestande känns det att lämna det här landet och bosätta sej där. Kanske kan man hitta nån gammal avlagd malljorkin som vill ha en gammal avlag svenska... Framtiden får väl utvisa vad som sker.

Så hör upp nu "alla" grabbar... snart försvinner denna "underbara" människa från den svenska jorden så vill ni ha mej så e d bäst att börja visa det.. Hahahahahahahahahahaha!!!!!

Ojojojoj va jag längtar till sommaren.. har nog inte längtat så här mkt efter sommarn sen jag var liten.. då ville man ju ha sommar jämt. Och nu är jag tillbaka där och önskar mej sommar året runt. Och så har jag ju lite jaktfunderingar oxå för sommaren.. ;-P Det är nu lr aldrig..

Imorrn ska ja ringa om en lite resa oxå med ett gäng galningar och deras barn, gjorde en liknande resa för två år sen då till St Annas Skärgård.. denna gång blir det inlandsbanan upp till Östersund i en vecka... hoppas bara det finns platser kvar.. Blivit lovad att få åka me å fiska om jag kommer till Östersund med en kompis som är därifrån, han och hans syrra har en stuga där.. vi får se om jag hinner hänga på nån dag  å fiska, skulle vara så jkla skoj..

Nää nu e d dags att krypa ner under fällen och krama kudden och drömma söta drömmar, förhoppningsvis iaf.
Så jag säger som alltid.. Glöm inte bort...

... att krama varann och ta vara på varann.

GODNATT!!



Trist idag

Usch idag va d ingen bra dag. Vakna tidigt med en fruktansvärd huvudvärk, migrän antagligen. Hur som helst så hade ja inte nån som helst lust att kliva upp. Låg och vred och vände på mej nästan en timme, gav upp och fixa kaffe å panodil. Det är grejer d när skallen bankar och hjärnan känns som om den ska tränga ut geonom ögonhålorna och öronen vilken minut som helst. Borde kanske gå till doktorn å få nåt dundermedel, men som ja e så gillar ja inte medikamenter, fast ibland e d bättre om man tog dom än låg i plågor i timmar.

Och solen lyser med sin frånvaro idag, duggade lite lätt mitt på dan, kan vara orsaken till min skallebank. Just nu e d bara grått och trist blåser lite lätt ser inte allt för lockande ut att gå ut idag. Skulle behövt klippa rosenhäck och gräva upp den samma lite men avstår nog idag. Känns inte som om jag vare sej har lust lr kan för skallen.

Tog en powernap på 1 1/2 tim på fm så himla skönt sov så gott och drömde goa drömmar, som sprack när man vakna och insåg att man var själv i sängen. Men någon låg och höll om mej å myste me mej när jag sov, det var iaf så d känndes. Men ack ack verkligheten kan vara grym ibland, handlöst fall in i verkligheten från drömmarnas underbara land.

Hade kunnat ge mkt för att drömmen vore sann, saknar nån att krama och mysa med. Men vem?! Kanske står han där plötsligt utanför min dörr ;-P Vem vet?

Nää jag vet inte om jag egentligen vill ha nåt förhållande förståss, och inte vill ja ha lösnummer heller. Nån sorts sporadisk prenumeration kanske vore grejen.... finns d nån som ställer upp på det, man kan ju undra.. Ja menar liksom en å samma person lite då och då utan ngra krav. Men ändå nåt med känsla.
Jag har mkt känsla att ge den som är villig att ta emot och ge känslor tillbaka. Jag vill kunna säga att jag älskar personen och höra det samma tillbaka. Kärlek måste inte vara så kravfyllt. Krav får mej att känna mej instängd och kvävd på nåt vis. Kanske är jag rädd för att binda upp mej att vara tvungen att tänka mej för när känslosvallet kommer och jag vill krama nån jag träffar, behöva tänka att nu gör jag nån svartsjuk lr nåt. Nää fritt förhållande skulle nog passa mej som hand i handsken. Jag vill ha ett eget liv, bestämma över mej själv, gå ut å festa hela natten om jag skulle vilja det. Resa iväg i veckor utan att be om lov. Är väl en självständig person antar jag, så jag är kanske svår att leva med, kan ju vara det som är orsaken till att man fortfarande är singel. OCH trivs med det.

Äsch nu ska ja sätta mej i soffan och tycka synd om mej själv en stund, kanske gråta lite oxå för att jag inte har nån att mysa med i soffan, får väl krama kudden istället ;-P
Hade ju hoppats på att "min" Kråka skulle dyka upp i helgen och förgylla den lite men så blev inte fallet tyvärr. Siktar in mej på en annan dag istället då. Den som väntar på nåt gott... väntar alltid för länge, så e d ju bara!



                                                                       MammaMu å Kråkan

Kram alla





Örtcigg..??!!

Som sagt.. dom här örtciggen både luktar och smakar myggspiral.. Och inte faen vågar man tända en sån cigg bland okända personer heller, antagligen skulle dom ge mej en snabb blick och sen fnysa lite och bestämma sej för att d är nån annan sorts ohälsosam blandning som inte finns i vanliga cigg som jag står där å blossar på. Sen skulle antagligen konstapel Koppar komma och hälsa på lite för att kolla läget... lr nåt! Och sanningen att säga jag förstår det, jag skulle nog oxå funderat va i h-vete personen stod å rökte som stinker en mix av myggspiral och rökelse.. Första tanken för en som inte har en aning om hur såna där olagliga cigg luktar är nog att det just är nån sorts olaglig cigg..
Men jag lovar jag ska inte döma nån cigg efter lukten hädanefter, det kan ju vara helt lagliga ginseng och roscigg.
Vad jag vill säga med detta är: Jag röker inget olagligt, bara lagliga nikotin och tobaksfria cigg. Och att man ska inte döma innan man vet!
Skumma är dom hur som helst. Men fungerar kanon som substitut för vanliga nikotin och tobakscigg när man håller på att sluta röka.

På tal om att sluta, jag ska snart göra ett nytt försök, ska kolla upp med doktorn imorron hur det är med dom här biverkningarna om dom är övergående lr om jag ska byta till andra piller.. OCH om man kan kombinera pillren med örtciggen utan att det händer nåt..
Kanske är man lite fjollig som tror att det skulle vara farligt, man lever ju egentligen farligare när man röker.. tror ju att örtciggen oxå e farliga fast inte på samma sätt som vanliga cigg. Allt rök är ju farlig att andas in så om man kan så e d ju inte så dumt att dra i sej mindre farlig rök egentligen.

För att nämna lite om hur dagen varit så har den varit ganska bra faktiskt. Dagens bästa är ju att det varit samma helt underbara och varma sköna vårsol och värme idag oxå. Som jag älskar våren och den underbara sköna värmen från solen. En liten vink om hur ljuvligt det kommer att bli i sommar.
Man sitter ute på altanen blundar och känner solen värma en. Man tar av sej å sitter i bara tshirt och ändå är det nästan för varmt. Vårfåglarna kvittrar på och flyger fram å tillbaka letandes efter bra bobyggs material. Flugor och andra insekter surrar förbi oxå. Jag fylls av en enorm glädje och livslust. Den mörka vintern verkar så avlägsen trots att det inte är just mer än en månad sen som snön täckte marken och det var bara nån enda plusgrad. Våren känndes som en evighet bort. Och så plötsligt nästan över en natt damp den ner här och förgyller livet för oss.
Hade +26 grader på min altan idag i solen, mot väggen dock men ändå... +26 är alltid +26!!

Jobbade ngra timmar idag oxå, men vad gjorde det när jag hade hela em på mej att sitta och njuta av den underbara solen..

Imorron tänkte jag ta och börja lite smått i trägårn om det är lika fint och skönt väder, det börjar klia i mina gröna fingrar nu och jag vill börja fixa till och så i trägårn. Så att man sen i sommar kan luta sej lungt tillbaka och bara njuta av prakten.
Nu kom jag å tänka på att jag måste ta upp mina kära änglatrumpeter så dom kan börja vakna och växa..

Därför är det nog dags att skutta ner i bingen och sova lite så jag orkar slita lite imorron. Tyvärr så är sängen stor och tom. Saknar nån att krypa intill och krama och mysa med. Hoppas jag snart kan få lite myssällskap i bingen.. Kanske solen och våren som gör att man är mer än superduper sugen på lite kram och mys nu...

Och som vanligt vill jag att ni ska krama varandra och vara vänner. Somna aldrig osams!!

Kram å gonatt




In laaavvv...

Never ending story... alltid samma sak... först saknar man så man kan bli vansinnig, när man sen väl får det man vill ha njuter man varje sekund och efter fyra-fem månader så har man nästan fått nog, försöker gömma sej och håller sej borta så mkt det bara går...  Man vet att det blir så varenda gång..
Men jag kommer alltid att älska och vara förälskad i den första varma goa mysiga vårsolen, även om jag gömmer mej inomhus när jag fått nog så vill jag för allt i världen inte missa en enda solig vår lr sommar dag.
Jaa jag är in laaavvv med solen och våren... och jag känner att den älskar mej oxå ;-P

Om det nu är
nån som undrar så har jag fått hem dom där örtciggen idag. Nice nice tänkte jag när jag hämta posten, fort fort in å öppna paketet för en liten test.. hmmm d va ju inte vanilj.. blivit nåt fel i packningen antagligen men d får väl duga, det är ginseng cigg!! :o Nosade på dom och studerade dom ingående innan jag över huvudet taget vågade mej på att tända på en av dessa illgula cigg.. bara färgen var avskräckand, men dom lukta inte speciellt mkt, inte förrän man tände en.. shit vad luktar d för skumt tänkte jag.. för mitt inre kom en bild av brinnnde grönt gräs, majbrasa och så en skvätt myggspiral?! Mmjaa d luktade typ rökelse och smakade ungefär likadant.. yäck yäck..Men vad gör man inte för att lura sej själv. Men jag var högst tveksam till innehållet i ciggen till att börja med så jag gick in på företaget som gjort dom, ett företag i England, och läste lite om inne hållet.
Här följer hemsidans innehållsförteckning på mina cigg:
Marshmallow, Red Clover and Rose, with the addition of Ginseng. Guaranteed tobacco free and nicotine free.
image3


Frågan är nu.. kan man lita på att det inte finns nåt skumt instoppat i dom?? I varje fall har ja inte märkt av nån mysko effekt så jag antar och hoppas att dom e ofarliga...

Och dom fungerar som substitut.. man kan lura sej själv att man rökt så jag tror att dom här ciggen och tabletterna jag har kommer att göra susen och att jag kommer att ha betydligt lättare att sluta röka nu. Ska bara höra med läkarn om det är ofarligt att kombinera ciggen me tabletterna.. man vet ju aldrig va d kan bli för konstig mix om ingredienserna krockar me varann typ..

Jag rekomenderar väl inte direkt ciggen men som substitut funkar dom iaf även om dom smakar skit å luktar som myggspiral.. och ett annat minus är att lukten av röken sätter sej bergsfast på fingrarna så jag antar att både kläder och hår oxå luktar likadant om man röker dom inomhus om inte annat så kan ju vänner och bekanta börja fundera vad man röker för nåt.. å säg för allt i världen inte att det är naturcigg för då blir du säkerligen stämplad.. låter ju lite halvflummigt me naturcigg även om det bara är örter istället för tobak...förresten så e ju tobak oxå en naturlig växt.. kanske inte en ört men ändå...


Nä nu ska ja ta en ginsengcigg å sen blir d bingen för jobbet kallar imorron bitti igen.. Natti natt!!

Kom ihåg: Krama varannn


Ge upp..

.. ja jag gav upp. Igår tog jag inte nåt piller å inte idag heller för den delen.  Jag gav upp för jag vill inte må så jvla illa varenda dag, som ett kolli.
Hjärtat som pumpar på som en galen hackspett, och man vet inte om man mår bra lr dåligt. Visserligen känner man inte heller lust att röka, men är det värt det var frågan jag ställde mej själv. Svaret blev Nej det är inte värt det. Jag vill kunna fungera i samhället som vanligt även om jag håller på att sluta röka. Jag är glad att jag inte behövt jobba dom här dagarna, skulle aldrig ha fungerat. Man går omkring som i ett vaccum, visst e man med men ändå inte.
T ex i måndags, var ute och åkte bil, till en början gick allt som vanligt kände mej som vanligt iaf nästan, plötsligt på hemvägen "vaknar" jag liksom till och ser mej omkring utefter vägen och det tar många sekunder för mej att förstå var jag är... omgivningen kändes så obekant på nåt vis men ändå så bekant. Jag måste ha fått en tillfällig black out!! Hur många minuter jag var i min egen värld vet jag inte, hur som helst så var det skrämmande. Och jag vill inte uppleva det igen. Man kan ju fundera på vad som skulle ha kunnat hända, om jag nu inte var så med just då.
Det står i bipacksedeln att man får själv bedöma om man kan och är lämplig att framföra fordon när man tar dessa piller!
Jag var inte lämplig som bilförare om än bra för ngn minut, men tillräckligt länge för att det skulle ha kunnat hända nåt hemskt. Det är en av anledningarna till att jag beslöt mej för att sluta med pillren.

Men jag har inte gett upp tanken på att sluta röka, jag ska ringa läkarn och höra mej för om nåt annat lr om dessa biverkningar försvinner med tiden.
Så i två dagar nu har jag inte tagit min medicin, har då dom otrevliga biverkningarna försvunnit? Nej faktiskt inte, vissa är fortfarande kvar. Så dom är kanske inte biverkningar, jag har inte en aning.
Trycket över bröstet och den påföljande snabba hjärtverksamheten kom både igår och idag på förmiddan ca en och en halv timme efter att jag kommit upp. Kanske har det med kaffet att göra? Lr så är det ett resultat av att jag försöker hålla nere konsumtionen av nikotinet utan hjälp av pillren.. Måste ta upp detta oxå med läkarn, funderade i mitt stilla sinne om det möjligen kan vara lindrigare form av panikångest..

Som utbildad USK:a så har man ju en del fakta och kunskaper iaf ytligare kunskaper i olik sjukdommar och sinnestillstånd. I vissa fall är det bra och i vissa fall kan det göra en väldigt inbillsjuk också, hypokondriker!!
Som tur är så är jag väldigt "down to earth" så jag kan oftast lugna mej själv.

En teori som jag har till att jag får denna "hjärtkramp" är att jag har kramabstinens, det är väl lite mer skämtsamt men det underlättar och tar udden av dom värsta inbillningarna.

Och jag ska väl medge att jag har kramabstinens och mysabstinens oxå för den delen.. Skulle vara så himmelskt nice att få mysa lite å kramas igen. Känns som om det vore ljusår sen sist.. och har man väl fått ett beroende så är det fruktansvärt att inte få tillgodose sitt begär.. vare sej det är efter nikotin lr kramar.

Är nog dags för lilla mej att börja ge mej ut på en mer seriös jakt snart igen.. för att hitta den där prinsen  som tydligen inte har hittat min glassko och letar efter ägarinnan till skon.. typiskt lata karlar! Allt ska man behöva göra själv ;-P.
Saknar myset och kramarna så jag nästan kan gå sönder.

Plikten vid spisen kallar så d får väl räcka för idag då.. men glöm inte bort..

.. att krama om varann idag, imorron kan det vara försent!!

Sluta-röka dag 7..

Idag känndes det som om jag ville skita i det här me å sluta röka. Hade inte nån motivation alls. Blev strider mellan min grå och min rosa sida..
Idag var det meningen jag skulle börja med två tabletter om dan, morron och kväll, men eftersom jag mått så jvla dåligt av tabletterna ibland så var ja enormt tveksam till att ta två. Läste i bipacksedeln och där stod att för vissa kunde det behövas 1 tablett under hela behandlingsperioden. Så jag tog mitt eget beslut om att d skulle räcka me en tablett om dan för min del. Det grundade jag på att jag minskat ner så pass mkt på dom här dagarna som gått att jag nog trodde mej kunna fortsätta i samma bana.

Idag har jag rökt fem cigg men vid två tillfällen, jag delar in min vakna tid i tretimmarspass å så bokför ja alla ciggen i rätt timkolumn, sjukt beteende kanske men d lär mej när jag röker mest och där jag ska dra ner på rökandet och hittills har detta system visat sej fungera för mej. Åter till d jag skulle komma till, dessa två tillfällen jag nämnde ovan då rökte jag inte ett endaste bloss och tretimmarspasset för rökte jag bara en halv cigg.. så på sex timmar rökte ja bara en halv.. helt jvla fantastiskt. Stolt som faen.

Eftermiddan funka oxå jättebra jag rökte mest för rökandets skull efter maten gammal vana kan man nog säga, men inte mer än en halv.. Ngt senare kännde jag suget komma och blev rätt förvånad... så det var nog ett dumt beslut jag tog i dag.. men eftersom klockan hunnit bli så mkt så ville ja inte ta den andra tabletten, man ska undvika den strax före sänggående.. Antar att jag börjar med två imorron lika bra det annars kanske jag trillar tillbaka och skiter i det här me att sluta.
Det har börjat alldeles för bra för att jag ska ge upp nu tycker jag själv men min grå sida fick ett litet övertag på min rosa sida idag det kännde jag.

Mkt var det nog själva situationen jag hamnade i oxå, ungarna flög ihop och blev riktigt osams, den ena gick in i tvrummet och den andra stängde in sej på mitt sovrum och sedemera hoppade ut genom fönstret och vägrade komma in.. blev en enormt stressande och pressande situation för mej då.. vara på bägges sida och samtidigt skydda den ena från den andra såna situationer tycker jag inte om. Till slut fick jag iaf in "rymlingen" men hon var sur som ättika.. den andra somna på soffan och brydde sej inte så speciellt mkt mer..
Hur som helst så kännde jag ett gigantiskt behov av att få sätta mej ner å ta en cigg och varva ner och fundera lite.. försökte stå emot men till slut tänkte jag att faen jag tar den där röken.. kanske kan svalna av lite jag oxå om jag tar den.. Antagligen var det mitt största och dummaste beslut på det här sluta röka projektet. Allt har ju gått så otroligt bra fram tills idag..

Jaja nya tag imorron.. då ska ja banne mej inte låta den grå sidan få övertaget igen.

Gonatt alla nu ska jag hoppa i lopplådan.. och som vanligt glöm inte...

... att krama varandra och krama om din nästa med ett leende.

Dag 6 del 2

Ja så var dag sex till ända, och jag trodde ju inte att jag över huvudet taget skulle överleva denna dag. Förmiddan var ett rent helvete. Mådde så jvla dåligt, ångest och bröstsmärtor.. faktiskt så illa att jag ett tag funderade på att ringa ambulans! Nää det är inte nån jvla ynk jag mådde bara så grymt dåligt.

Leta igenom en hel massa sidor om zyban, från början är det ett antidepresivt medel som visat sej super effektivt på rökare. Rökande depressiva personer som fick denna medicin tappade lusten att röka samtidigt.. så därför provades det på patienter som ville sluta röka och visade sej vara alldeles förträffligt. Och jag håller med om det, det funkar kanon, tar bort lusten att röka behovet finns liksom inte där. Mkt underligt är det och jag förstår inte hur det kan komma sej men jag är ett levande bevis på att det verkligen funkar iaf nu, jag har på sex dagar gått från att ha rökt 14-17 cigg som mest denna vecka, dom två första dagarna, sen har jag succesivt trappat ner brutalt idag kom jag upp i fem cigg med lite tvång faktiskt.. rökte lite på pint jäkelskap för att jag ville inte för att jag kännde behov av det. Och det känndes så jäkla skönt att ha tagit kontrollen över det.

Förmiddan va som sagt för jvlg. Vågade knappt tända en cigg, effekten av tabletten måste ha med det att göra på ett eller annat sätt. Hittade ingenstans på nätet där det stod nåt om det så jag får väl vara min egen testare då..  Gjorde ett par teströk på fm och varje gång känndes det lika jvlgt men fram på em vid tretiden så avtog antagligen effekten för då kunde jag ta en halv cigg utan att känna nåt..

Imorron börjar det stora eldprovet då ska det tas två tabletter en på morron och en på em-kvällen måste gå minst åtta timmar emellan tabletterna. Så om man e lite normalbegåvad så inser man rätt snart att man fyller på när det börjar gå ur kroppen.. dvs när jag tror att ja kan ta en cigg igen utan biverkningar ja då har man fyllt på me en ny dos å så mår man lika jvla dåligt igen om man försöker röka.. smart och effektivt. Nu har jag bara sju dagar på mej att bestämma ett slutarökadatum.. vilket jag antar kommer att bli rätt snart om jag ska fortsätta må så här jvla kasst när jag tar ngr bloss.. kroppen skriker NEEEEEEEJ och gör revolt direkt handlar bara om ngra minuter efter första blosset alltså.
Jag tror inte nån på nån antiröksida lr ens på sluta röka linjen över huvudet taget har nämnt hur jvlgt det är att sluta röka me dessa piller och hur jvla effektiva dom är. Jag kan hylla dom i all oändlighet samtidigt som jag inte ens skulle vilja att min fiende behövde ta dom.

Tänker inte rekomendera dom här om man nu inte är jvlgt säker på att man vill sluta röka och vågar satsa ett par veckor av rent helvete vad gäller mående.
Det bästa med dessa är ju att dom inte innehåller nikotin, man lurar typ hjärnan att den fått nikotin fast den inte har det.. Nästan som trolleri.

Nu sitter jag här å skryter upp dessa piller och mej själv hur jvla duktig jag är som lyckats minska ner på rökningen.. jag är faktiskt jvlgt stolt att jag inte gett upp och jag tänker faen inte ge upp nu.. men jag antar att jag inte kommer att vara lika possitiv när väl dagen D för rökstoppet kommer. Då är jag nog så lagom kaxig.. Men men ska nog plocka fram den där vrånga människan inom mej å lyckas.. annars tar jag nya tag en annan gång. Misslyckas e tillåtet å den jvel som kritiserar mej då den blir d synd om.. ;-P
Kommer nog att slåss med mej själv ändå så jag behöver inte nån kritik från nån annan..

Å inte har jag tappat humöret heller iaf inte mer än vanligt tror jag. Det är så skönt att  slippa alla dom där hemska utbrotten av frustration när man inte har en cigg att tillgå, nu rycker man mer lr mindre på axlarna å tänker att, ja ja jag får nog en cigg va d lider..

Nu ska ja gosa ner mej å krama kudden igen i väntan på att få en go kram irl av en speciell person. Skulle så hemskt gärna vilja ha en riktigt go kram av han.. visserligen skickar han en virituell kram nästan varje dag men d blir inte samma sak... saknar kramarna och myset så jag kan gå sönder ibland. Om han bara visste hur mkt jag saknar det, både i själ och hjärta. Antagligen skulle det skrämma honom, därför säger jag det inte till honom. Det man inte vet  har man inte ont av sägs det.

Kram å gonatt säger jag till dej som eventuellt läser det här.. Glöm inte att krama om din nästa.

Del 2

Fyyyyyy faaaeeeen! Nu har jag teströkt, å biverkningarna lät inte vänta på sej.. rökte typ en halv cigg, började ganska omgående få frossa och lättare skakningar, inbillade mej att jag skulle komma att kvävas.. Så nu vetefaen om jag överhuvudettaget vågar mej på att röka igen idag..
Dessa tabletter måste funka som nån sorts antabus.. men det ska väl ändå inte vara hemskt och otäckt att försöka sluta röka?? Borde kanske ringa sluta-röka-linjen.. här kan behövas lite stöd faktiskt, man får nästan ångest... jag brukar ju vara ganska så realistisk och brukar kunna hålla mej till verkligheten i såna här fall, diskuterar med mej själv och lugnar ner mej själv innan jag har blivit totalt utflippad, men nu har jag hårda strider med mej själv, svårt att hålla mej till verkligheten, jagar upp mej och följdaktligen får jag en massa biverkningar.. men det ska gå..

Tänker faen inte röka nåt mer nu på bra länge.. måste få ner mej själv på jorden först. Och detta me att blogga om det är en del av det.. Håll tummarna för mej..


Tillägg sen tidigare


Lyckades komma ner på jorden och lugna ner mej.. men d känndes tufft ett  tag. Måste ju vara nåt  liknande som drogmissbrukare känner när dom "tänder av".. Jisses inte kul iaf.. Letade förtvivlat efter stöd på nätet, och nån stans där det kan stå hur zyban fungerar när man samtidigt röker vilka effekter det ger.. men utan resultat..

Provade på att röka igen, tog fem bloss och vad händer.. joo precis samma sak igen, hjärtklappning och stark oro.. klump i bröstet.. fyyy faen.. nu blir d banne mej inte fler bloss idag.. vågar faen inte... tar bara ngra få minuter så kommer effekten.. riktigt otäckt å ingen att fråga till råds finns det heller.. överväger att ringa slutaröka linjen...



Dag 6 fm.. del 1

Tjooohoo!! Va ja e duktig :-D

Sovmorron och kännde mej rätt utvilad när jag klev upp halv tio.. fixade kaffe och funderade på om jag skulle ta en cigg, avstod och bestämde mej för att jag fick ta en cigg först när kaffet var klart och jag druckit det. Sagt å gjort tog kaffet och njöt kika runt lite på nätet medan frukosten slank ner.

Tände en cigg runt tiosnåret, men fimpa ganska direkt, blev bara ngra bloss, för det var absolut inte gott. Sen började antagligen tabletten verka för jag fick liksom en klump i bröstet, ett tryck liksom. Hostig och kraxig blev jag oxå, jagade upp mej själv att d var nån läskig biverkan, nån försenad allergi reaktion, med andnöd och uppsvällt svalj.. tankarna var många, å ångest å vanföreställningar  e ju trots allt ett par biverkningar som kan komma av dessa tabletter. Visserligen var jag beredd att kasta tabletterna idag, känndes så otäckt me dom här biverkningarna, jag som inte kännt av dom på flera dagar.. man blir rädd på nåt vis när man känner av dom.

Men annars så går det bra,  iaf hittills, idag väldigt bra tycker jag.. Känner inte direkt nåt sug efter ciggen, det är bara den där vanan som vill fram.. kan man bara bryta vanemönstret så ska detta nog kunna gå hur bra som helst. Stark tro på att lyckas idag.. iaf än.. men dagen e ju inte slut än..

Uppföljning kommer senare idag.. Kram så länge.

Fem dagar nu..

.. och d känns helt ok.. d där riktiga suget efter en cigg finns inte  längre och det har jag säkert tabletten att tacka för.. Jag tar en cigg ibland av ren vana, men frågar mej ganska direkt om det verkligen är nödvändigt och svarar jag mej själv att det inte är det så fimpar jag ciggen och går. Känner viss stolthet idag, jag har hittills idag bara rökt 7 cigg.. men jag ska inte ta ut nån seger i förskott man vet ju inte hur dan slutar.. Men jag antar att d inte kommer bli så många fler iaf en  lr en halv blir d säkert innan sängdags men trenden visar neråt iaf.

Jaa d här me örtciggen.. visst det låter lite skumt och jag är oxå lite fundersam över dom. Till på köpet ska det vara vaniljsmak på dom!!! Lovar att rapportera så fort jag får dom i min hand. Men dom ska iaf vara nikotinfria och det verkar ju bra för det är ju nikotinet jag inte vill vara beroende av.. sen får man ju hoppas att det inte är ngra andra skumma beroende framkallande substanser i dom.

Nu borde man ju vara värd en massa kramar tycker jag när man är så här duktig ;-P.. Och jag är ju lite beroende av kramar oxå.. men dom får jag så sällan. Men det är iaf ett ofarligt beroende som jag absolut inte tänker sluta med nånsin.

I dag har det varit fullt ös här hemma från d jag vaknade för minsta dotra skulle ha lite fest för sina vänner för hon fyllde 12 i veckan. Först blev det tårta och presenter, sen kom hennes pappa oxå vilket hon uppskattade. Sen blev d ilfärd till skolgården för att demonstrera mot att skolan ska läggas ner i höst. Politkers översitteri och maktmissbruk tycker jag. Ogenomtänkta och snabba förslag som ska klubbas på måndag.. förslagen har framkommit dom senaste månaderna  och vare sej föräldrar lr barn har tillfrågats i ämnet!!?? Helt enkelt sjuk.

Efter demonstrationen bar det av ner till bowlinghallen för mat och ännu en present som storasyrra fixat en bowling timme.. så efter maten blev d bowling. Under tiden drog jag iväg och hyrde tre filmer som dom skulle titta på under kvällen och den kommande natten.
Nu har jag för ett par timmar sen dumpat av dom i mina föräldrars lilla uthus där dom ska övernatta om dom vågar.. Vi får se framåt natten om dom kommer tassande..

Nu ska jag belöna mej med lite te.. och berömma mej själv hur jvla duktig jag varit idag..

 OM DU MÖTER EN MÄNNISKA UTAN LEENDE, GE HENNE DITT!!!

Kram på er alla. Glöm inte bort att ge din "granne" en kram. Le mot andra och dom kommer att skratta tillbaka..

Slutaröka dag 4

Idag har det gått väldigt bra faktiskt.. inga känningar av biverkningar. Det är mornarna och förmiddagarna som är värst att hålla sej ifrån ciggen. Dagarna har jag inte så mkt behov av att röka. Bara jag håller mej sysselsatt och inte tänker på att jag skulle ha rökt.
I vissa situationer  är det svårare än andra. Speciellt när jag dricker kaffe då kommer suget.

Har börjat bryta rutinerna och ändrat dom oxå. Började med att gå ut och röka idag, bara för att inte koppla samman köksfläkten med rökning.. gick ganska bra på fm men mot kvällningen känndes det bara jobbigt att behöva gå ut.. så jag höll mej från att falla för frestelsen att röka ngra ggr faktiskt.
Måste ju bara få skryta lite.. idag lyckades jag minska ner på ciggen rätt bra tycker jag.
Dagens ranson hittills har blivit endast 9 st.. så det blir väl 10 idag då för jag tar nog en innan jag lägger mej oxå. Men det är iaf tre mindre än igår.. och jag är nöjd med det.

Börjar så smått fundera på ett datum för rökstoppet, det slutgiltiga datumet, ödesdatumet... nej då jag ser på ett sätt fram emot det även om det nästan skrämmer mej. Undrar hur jag ska kunna leva utan att röka.. Men det måste gå andra har ju klarat det så varför skulle inte jag klara det oxå.

Letade idag på nätet efter nikotin fria cigg, vet att det ska finnas att köpa men kunde inte hitta ngra, men hittade en sida som sålde örtcigg.. låter lite skumt men man får ju hoppas att det är ofarliga grejer. För jag har nämnligen beställt ett par paket. Men jag kommer garanterat att kolla upp innehålls förteckningen innan jag vågar tända en sån cigg. Dom är både tobak och nikotinfria stod det. Tänkte att det kanske skulle underlätta att ha såna när man satt rökstoppsdatumet.. om och när begäret sätter in som värst.

Nu rullar ögonen i huvut på mej så det är bäst att krypa ner å sova lite.

Kram alla och kom ihåg, ta hand om varandra och kramas så mkt ni orkar.

Sluta-röka dag 3..

... och min dotters tolvårsdag!!

Jaha så är tredje dagen snart över oxå då. Gårdagen gick inte så bra tyvärr.. satsade ju på färre än 14 cigg men kom upp i 17st istället, kanske bara en tillfällig svacka. Men jag har skaffat mej ett, vad ska man kalla det, ett motto kan man kanske kalla det. Som jag håller mej till när suget blir som störst, " Jag röker så mkt jag vill och när jag vill, MEN jag VILL inte röka just nu. Jag säger även att om jag lyckas sluta och mår dåligt av det så är det ju inte värre än att jag går å köper ett pkt cigg å börjar igen.. Det är jag som bestämmer om jag SKA och om jag VILL  röka..  Kan iaf lura mej själv lite på det viset, och känna att det är jag som bestämmer och inte begäret efter nikotinet.

Idag har det gått bättre. Kännde inte ens av tabletten i morse, inga som helst känningar! Det enda som jag möjligen kan beskylla tabletten för är ett lättare illamående runt tolvsnåret när jag tog en cigg.. men det gick över lika fort som det dök upp så egentligen har jag inte en aning om d va kombinationen tablett-cigg som orsakade det.
Hållit mej skapligt sysselsatt idag oxå, dels för att "glömma" bort att röka och dels för att jag hade en del saker att göra. Det är helt klart betydligt lättare att inte VILJA röka när man är fullt sysselsatt. Innan jag är färdig med den här sluta-rökagrejen så har jag nog möblerat om hela huset och målat om vart enda rum bara för att hålla mej undan nikotinet. Men jag förlorar ju inte på det iaf, lite pengar kanske men det är ju pengar som jag annars skulle ha blossat upp och inte fått nåt för mer än en tillfällig njutning.

Man är ju en vanemänniska, mkt av det man gör går på rent rutin lr bara en gammal vana. Som varje gång jag går in i köket för att tex hämta en mugg kaffe, så tänker hjärnan: Mmmm kaffe å en cigg gott,gott. Belöningsdags liksom. Men jag försöker bryta den tankekedjan, går ofta in i köket för att hämta kaffe, te, lr så gör jag nåt som oftast har belönats me en cigg förut, men jag utesluter ciggen. Visst känner man att:Va f-n men ciggen då?? Skulle jag inte röka nu??? Ju oftare jag kan motstå den frestelsen att gå tillbaka och ta den där gooooooda ciggen som bara ligger där å väntar på mej ju starkare blir den del av mej som vill sluta röka. Får dela in mej i en god och en ond sida lr en bra och en dålig sida, då måste jag ha två färger.. inte svart å vit.. hmmm.. aaahh nu fick ja ett tips av dotra.. Grå å rosa.. mm d köper jag

Grå sidan är alltså den mörka/dåliga/onda sidan av mej och den rosa är följdaktligen den ljusa/braiga/goda sidan av mej. För man är lite av en Dr Jekyll och Mr Hide under en rökavvänjning.

Ska sträva efter att den rosa sidan ska vinna flest ggr varje dag men jag vet att i början kommer den grå sidan att tvinga sej till att segra många många ggr. Men en vacker lr regnig dag så har den rosa sidan besegrat den grå fullständigt..

Dagens cigg dos har hittills blivit 11 cigg blir iaf en till innan sängdags skulle jag tro. Men jag är iaf nere på lägsta antalet på dessa dagar även om det inte gått så många dagar ännu.. men jag suger åt mej varje gång jag lyckas. Det är bara jag själv som kan ge mej själv den bästa uppskattningen för jag måste vara stolt över mej själv varje sekund jag kämpar mot begäret ingen annan än jag kan tacka nej till den där ciggen som jag så gärna vill ha. Det är en kamp som bara egentligen är mellan mej och ciggen lr rättare sagt nikotin begäret. Ingen annan än jag kan gå den här striden, det är jag som måste övervinna mej själv. En uppgörelse mellan mej själv och mitt begär och beroende.

Nää nu är det dags för att tänka på refrängen, sängen väntar på mej..

Kom ihåg... Krama varandra och ta hand om varandra

Förmiddag dag 2

Usch dom här pillren e inte roliga att ta.. trodde det jag kännde igår va nåt tillfälligt bara men nej, samma känsla i kroppen idag oxå.
En timme efter att ja tagit pillret så känns det underligt i kroppen, jag vet inte om jag mår illa lr om om jag är på väg att få feber.. hela kroppen känns liksom orolig och underlig. Sen sitter man och jagar upp sej själv så hjärtat kör i 120 och man stressar upp sej, blir kallsvettig och inbillar sej att något e riktigt fel me en. Man kan nästan säga att d blir en sorts ångest..

Dessa symtom är enligt bifogad information ganska vanliga.




Dom mkt vanliga biverkningarna (fler än 1 av 10) är sömnsvårigheter.
Det har jag inte märkt av än iaf. Men iofs så har jag lätt för att sova, somnar inom ngr minuter när jag lagt mej.


Vanliga biverkningar (fler än 1 av 100) är Muntorrhet, illamående, kräkning, magont, förstoppning. Huvudvärk, skakningar, yrsel, koncentrationssvårigheter, oro, ångest, depression. Svettningar, klåda, hudutslag. Smakförändring. Feber. Det är väl i den här kategorin jag befinner mej, men olustigt är det.

Mindre vanliga (färre än 1 av100) Kraftlöshet, bröstsmärta. Ökad hjärtfrekvens, förhöjt blodtryck, rodnad. Förvirring. Aptitlöshet. Öronsus, synstörning.

Sällsynta (färre än 1 av 1000) Lågt blodtryck när man reser sej, svimmning, hjärtklappning. Krampanfall, irritablitet, hallucinationer, upplevelser av overklighet, problem med muskelrörelser, tex ryckningar, svårigheter att samordna rörelserna, stelhet och koordinationsproblem, onormala drömmar inkl. mardrömmar, minnesstörningar, domningar och stickningar. Blodsockerrubbningar. Täta urinträngningar och/eller svårigheter att tömma blåsan. Förhöjda levervärden, gulsot, hepatit. Svårare hud och överkänslighetsreaktioner. Hudutslag och feber tillsammans med muskel och ledvärk. Försämring av psoriasis.

Mkt sällsynta är Vanföreställningar, paranoida tankar, rastlöshet, aggression.

Om man nu som jag, valt att använda hjälpmedel för att sluta röka så vill man väl inte må betydligt mkt sämre under avvänjningsperioden än man gör när man röker. Det skrämmer mej nästan mer och jag funderar om jag överhuvudet taget ska fortsätta me dessa piller.. Visserligen är symtomen rätt snabbt övergående.. dom klingar iaf av i ca en timme lr två efter att man kännt av första symtomet.. så typ i tre timmar från det att man svalt tabletten tills värsta känningarn är borta.

 Det verkligen skrämmer mej, jag är den sorts människa som skonas från dom flesta sjukdomar, magsjuka och influensor biter inte på mej, på sin höjd kan jag må lite illa lr bli lite lätt snuvig.
Däremot om jag blir sjuk så blir jag rejält sjuk. Som den plötsliga och oförberedda lunginflammationen som jag fick i höstas. Kännde knappt av den, var bara jobbigt med hostan och jag förstod inte att det va lunginflammation, förrän jag gick till doktorn för å få hostmedicin.

Nu har jag suttit här och knåpat och distraherat mej själv ifrån symtomen och det har gått en timme sen jag kännde av första symtomet.  Nu verkar allt vara tillbaka som vanligt, det enda symtom jag har nu är en fruktansvärd muntorrhet.. lr rättare sagt tunga känns lite sträv och torr trots att munnen inte är torr..

Bäst att göra lite nytta oxå idag.. få tiden att gå.. så jag kan dra ner på ännu ngra cigg idag.. Blev ju 14 cigg totalt igår innan sängdags.. så ja siktar på färre idag..

Återkommer säkert ikväll med ännu en rapport på hur det går..

Kram

Sluta röka försök nr 1

Det är iaf det första riktigt seriösa försöket jag gör. Har inte någon som helst aning om hur det kommer att gå.  Har inte satt upp så stora mål heller, intalar mej själv bara att om det inte funkar så kan jag ju alltid börja röka igen. No big deal liksom!!

Har gått å funderat fram och tillbaka på detta sen i augusti förra året när jag hade lunginflammation och fick mej en tankeställare. Läkarn jag träffade föreslog att jag skulle försöka sluta röka för att minska risken för att få en till lunginflammation och för att minska risken för både KOL och lungcancer. Ingen skräckpropaganda från hans sida, utan bara fakta som jag innerst inne redan visste men inte riktigt velat ta till mej.
Det som verkligen fick mej att vilja göra ett seriöst försök var när han sa: Du som rökt så länge och är  i 40års åldern, du kan ALDRIG sluta röka. Det är så gott som omöjligt!!
Antagligen visste han att just dom orden skulle få mej att vilja visa honom hur jvla fel han hade.. och trots att jag "genomskådade" hans lilla kupp så fick det mej som sagt att vilja göra ett seriöst försök iaf.

Läkarn skrev ut en sju veckors kur med Zyban till mej, och jag måste oxå tala om att billiga är dom inte. Om jag skulle röka i sju veckor så skulle det vara billigare penga mässigt. Närmare 1000 spänn kostar dom.. men iofs så var det ju glädjande att högkostnadskortet gäller för dom vilket jag inte trodde.
Så nu har jag gått här i X antal månader och funderat och så helt plötsligt nu i April bara bestämde jag mej för att gå till apoteket och hämta ut dom här svindyra pillren. För 1000 spänn vill jag ha lite valut oxå, så det blir till att kämpa och förhoppningsvis kunna lägga ner rökningen.

Dom första två veckorna tillåts man röka men under behandlings vecka 2 måste datum för rökstopp finnas planerat. Jag har så gott som bestämt datum för rökstoppet, men det tänker jag inte avslöja iaf inte än.
Idag tog jag första pillret iaf, slängde i mej pillret utan att blinka i morse så nu finns ingen återvändo.
Dom första sex dagarna ska en tablett om dan tas, sen ska man ta två om dan, en morron och kväll.

Kommer att blogga lite då och då om hur det går med rökavvänjningen på både gott och ont. Blir lite som en terapi att blogga om det. Kan alltid sätta mej här å skriva när rökbegäret blir för stort. Skriva ner onda ord och skälla som en bandhund ut i tomma intet bara för att få avreagera mej.

För att sammanfatta den här dan då: Hittills idag från klockan sju i morse tills nu halv tolv på kvällen har jag rökt 13 cigg, vilket är en ganska normal konsumtion för min del, allt mellan 10 och 20 cigg om dan brukar det bli, beroende på vad jag gör och var jag är.
Kommer att bli en lr två cigg till i kväll innan jag lägger mej. Och det är alldeles snart dags för sängen känner jag.
Återkommer säkert imorron med lite mer info om hur det går..

Kram på er alla


Jag skäms för att vara människa!!

Alltså man kan ju undra.. Så mkt skit som händer ute i världen.. och för att inte tala om i vårt eget land, till och med i vackra stillsamma Dalarna! Snart likar alltihop rena vansinnet.
Tanken har jag haft förut oxå men idag slog den till igen, man sitter i allsköns ro och läser den lokala blaska på nätet.. var och varannan artikel handlar om våld och elände. Det är så man blir gråtfärdig och jag blir framför allt jvlgt förbannad. Hur kan ett s.k i-land som Sverige vara så ruttet. Var är det fel, hos gemene man.. nää jag tror att om man kollar upp och följer vissa trådar så kommer man snart fram till att hela skulden till detta förfall av landet ligger hos politikerna. Det är ju dom som stiftar lagar och ska styra oss vanliga hederliga arbetare, vara våra förebilder. Att sen politikerna kastar tillbaka det på oss är ju rena självförsvaret, dom säger att det är ju vi som valt in dom i riksdan, joo det är klart vi har det, men vi har försökt rösta på det minst idiotiska partiet enligt var och ens eget huvud förståss. Men det är precis lika lätt att välja parti tillhörighet som att välja mellan pest och kolera.

Dagens tidning tas i första hand upp av detta fruktansvärda i Hedemora, denna oskyldiga lilla flickas försvinnande. För inte allt för längesen chockades ju Mora av en fruktansvärt grym händelse. Man hinner knappt hämta sej från det ena innan det andra sker. Och detta avskyvärda mordet på dom små barnen i Arboga.. Alltså jag skäms ta mej f-n för att vara människa. Hur i h-vete är dessa människor funtade som begår såna avskyvärda saker.. kan inte ha en enda get hemma där uppe. Jag blir så arg och samtidigt förtvivlad ledsen att människor kan betee sej på dessa grymma sätt. Vi som är så högt utvecklade och som utsett oss själva till jordens härskare. Vi borde egentligen vara lägst rankade av alla livsformer.

Å sen finns det varghatare och björnhatare.. va faen, jag ska säga er att människo hatare ska då jag bli. Inget djur beteer sej lika jvla illasinnat och grymt och beräknande som människan, och då kallar vi oss intelligenta. Joo kyss karlsson..  Vi är precis lika jvla intelligenta som våra förfäder som bodde i grottor i tidernas begynnelse, nää förresten dom va flerfaldigt intelligentare än oss.
Dom kunde åtminstone skilja på rätt och fel, hade respekt för varandra och framför allt förstod dom att enda sättet att överleva var att hålla sams och samarbeta.

Jag måste säga det igen JAG SKÄMS FÖR ATT VARA MÄNNISKA. Vi är så gemena och elaka, räknar ut hämder och straff för dom vi anser inte göra rätt mot oss själva. Vi ger oss på oskyldiga till och med så ger vi oss på barn som överhuvudet taget inte kunna göra oss nåt ont. Varför ska dessa små oförstörda liv förstöras och ibland även tas? Är människan så otrygg i sej själv att hon måste ge sej på den som är svagare, ofta andvänds barn för att göra en annan vuxen nedbruten så att förövaren kan känna hur jvla stor och stark och duktig han är..
  Fy faen! Sen har vi hittat på att det finns en Gud som förlåter oss om vi gör fel, lr så påstår vi att den snubben har sagt till oss att göra si lr så, men så jvla praktiskt då. Så slipper vi sitta där me dåligt samvete när vi gjort fel.

Vem kan vara stolt över att tillhöra en ras som motsäger sej själv hela tiden? Vad vi än gör som är fel så hittar vi alltid nån att skylla på, för inte var det då vårt eget fel lr beslut att vi gjorde som vi gjorde. Nähä, vi är alltså inte ansvariga för våra egna handlingar. Praktiskt om inte annat.
Jag försöker inte påstå att jag är bättre lr att jag aldrig gör nåt fel. Men det är mitt arv som människa. Se där jag kunde skylla ifrån mej ganska enkelt.. så gör vi hela tiden men varför?
Jag försöker iaf ta ansvar för mina egna handlingar och leva så vänligt jag kan. Jag är inte mordisk och jag har inte svarta tankar om mina medmänniskor. Men jag litar inte längre på mina medmänniskor som jag gjorde förr.
Ett enda ord kan sammanfatta världen idag ONDSKA, ren och skär ondska. Alla har blivit egoister! Tyvärr!

Nu föll en tanke på mej, om varghatarna, jag tillhör inte den skaran snarare tvärsom. Jag ser plötsligt likheten mellan varg och människa med en liten skillnad. Vargar jagar,dödar och äter för sin överlevnad, serveras maten på silverbricka så e d klart dom tar det eftersom det är lättast, människan gör lika dant med den lilla skillnaden att hon roffar åt sej hela flocken av mat, allt ska hon ha varenda smula och inte tänker hon dela med sej heller.
Det finns jägare som jagar för matens skull så klart, tar det som dom behöver. Sen finns det sk jägare som till och med ger sej ut  på tjuvjakt för dom vill ha mer.. Jag vet att många jägare skulle bli väldigt arga på mej om dom läste detta, men det beror nog mest på att jag klivit på en öm tå. Jag kommer från en jagande familj och släkt sen generationer tillbaka, så för mej är jakt något helt naturlig och jag är inte nån vegetarian lr djuraktivist. Jag äter viltkött mer än gärna. Jag hade tänkt bli jägare själv en gång i ungdomens dagar men insåg snabbt att jag är alldeles för blödig för att kunna döda ett djur.
Jag tror och det är helt min egen tro, att många av varghatarna möjligen kan vara av den tjuvjagande stammen lr den stammen som iaf inte anser att det är nåt fel i att tjuvjaga, kanske dom blundar och håller för öronen när nån nämner att d varit tjuvjakt. Konkurrensen om maten gör oss människor galna!

Nu lär jag väl få en skrälldus med hot och skäll för detta inlägg men vi blir alla salig på vår tro. Jag kan inte bestämma åt andra vad dom ska tro och tycka, därför anser jag att jag har min egen rätt att säga det jag tror och tycker. Det är väl det som menas me demokrati lr??

Nää nu måste jag gå å krama kudden när jag inte har nån annan att krama!

Krama om varandra nu och försök bli lite bättre människa än du redan är. Jag jobbar på det varje dag. Så kanske jag slipper skämmas så småningom.

Kram och jag sänder en tanke till alla som saknar någon ikväll

Nu är solen borta igen

Igår slösade solen på både värme och ljus, men idag drogs favören in totalt. Grått och trist, snöblandat regn men iaf plusgrader alltid nåt att glädja sej åt.

Vaknade runt nio idag och faktiskt så kännde jag mej för en gångs skull utvilad, iaf inte dödstrött som jag brukar. När jag såg dagens väder beslöt jag mej för att idag skulle det bli kojdag och bara slappa. Riktigt skönt att inte känna att nu MÅSTE jag ta tag i det ena lr det andra.

Skrota mest på, gjorde storgenomgång i badrumsskåpet. Jisses va mkt skit man samlar på sej som man aldrig använder. Antirynkkrämer, brunkrämer, parfymer, nagellacker, läppstift och annat. Hur ofta på en skala använder JAG brunmetallic nagellack? Never!! så den for i soporna. Gammal antiwrinkel kräm.. har insett att åren sätter sina spår vare sej jag använder dessa OTROLIGA krämer.. säger bara: fina linjer är en del av mej! Man ska inte tala om mina äckliga brunkrämer, fyy faen vilka äckliga bruna nyanser.. långt ifrån min naturliga färg.. varenda rynka å skrynkla i facet verkligen kommer fram när jag smetar in mej med dom här hemskheterna så dom åkte oxå ner i soporna. Har du nån gång luktat på en gammal parfym?? Då vet du hur det verkligen STINKER i vårt badrum nu.. man måste ju prova om dom luktar lika gott som förut.. Men nej, dom flesta har nog sett sina glansdagar.. å jag skulle då överhuvudet taget aldrig ha på mej nåt så stinkande. Illamåendet är inte långt borta.
Men nu är iaf det skåpet utröjt och fint igen. Å inte har jag dåligt samvete heller för att jag kastat skiten! Hamstrar brukar ju oftast få det.

Längtar så jag kan bli galen efter två saker, det ena är VÅREN med sol och värme. Det var ju sånt kanon väder igår . Såg tussilagos oxå här om dagen visserligen mot en vägg men det var iaf tussilagos.  Igår  hörde jag  tranorna skräna så våren kan inte vara så långt borta iaf. Men idag e det som sagt bara grått å trist.
 
Det andra jag längtar efter är en mysstund me en viss person. Skulle behöva både kramar och lite pussar igen. Hade säkert kunna glömma att våren inte riktigt kommit än. Det är konstigt att man kan sakna nåt så enkelt som kramar så grymt mkt som jag gör just nu. Kanske skulle duga me mysstund med vem som helst egentligen.. nää jag vill mysa me mitt speciella mys. Skulle ge mkt för en myskväll å natt.. hoppas att det snart blir tillfälle för det.

Nu tror jag att det är dags för en powernap!! Skulle ju vara lat å slö idag!

Kram på er alla!!

Pust.. äntligen får jag helg

Lörda och man har för, inte ovanlighetens skull jobbat.. men nu e d färdig jobbat för helgen iaf. Skönt!
Nu är det fritt fram att vara slö och lat. Förutom när mobilen ringer, man är telefonvakt.. vilket hittills gått rätt bra. Lyckats göra "kunderna" nöjda iaf och klarat av att svara på deras frågor. Nu återstår kvällen så vi får väl se och höra om det ringer nån mer.. ev göra en utryckning till hotellet.

Kvällen är lugn inget händer..

Fredag jiiippiiee lr.. inte!

Fredag igen.. en del jublar för den kommande lediga helgen, jag vet inte men jag är lite kluven inför helger över huvudet taget. Visst det är skönt me helger, ungarna ledig från skolan man KAN få sova halva förmiddan om man vill.. å jag älskar ju sovmornar.. men det blir ingen förrän på söndag morron. Jobba imorron så det är bara att kliva upp och dra på sej ett smile, spackla ögonen så man åtminstonde SER ut att vara vaken och pigg.
Usch jag är så grymt trött igen nu, kan sova typ när och hur mkt som helst. Huvudet på kudde och kroppen i horisontal läge är lika med djup go sömn för mej. Somnar lika fort som huvudet hamnar på kudden.. inga insomningsproblem här inte! Snarare uppvakningsproblem! Kanske är det detta som kallas vårtrötthet.

Men jag har ju längtat så grymt efter våren, värmen och solen så varför ska jag bli trött då? Att jag var trött i vinter är inte hälften av den trötthet jag känner nu.

Vad jag önskar mej allra mest just nu är en berusande förälskelse som kan lyfta upp mej ur denna mörka trötthet. Drömmer nästan på nätterna om en varm och go famn att krypa in i och bara få känna närhet och ömhet. Saknar min egen speciella famn som jag kan kura ihop mej i och få mysa i. Är så längesen nu, och saknaden är stor. Men där finns inte kärlek lr joo det finns en sorts kärlek men inte kärlekskärlek, bara en kompiskärlek. Men den räcker för mej. Vi har ju kommit överens om att vi inte ska kräva ngra känslor från varann, utan låta det vara en mysig stund i varandras armar, ett one-night-stand i nyktert tillstånd och på bådas villkor och när vi båda vill och kan. Inga krav!

Jag tittar ut och ser en sol som förtvivlat försöker få sina strålar att nå jorden, och jag bara önskar att den ska lyckas för jag behöver få ljuset och värmen så jag möjligen piggnar till lite och vaknar upp ur min slummer som det verkar som om jag fastnat i. Orkar banne mej inte ta mej för speciellt stora och kraftansträngande projekt.. vill bara sitta och häcka i soffan lr i sängen korta svängar här vid datorn. Till å med att sitta här vid datorn har blivit tråkigt och nästan jobbigt.
 Blir oftast bara trött på vissa av mina kontakter på msn som inte har fattat att om jag har en status på "inte vid datorn" så är det faktiskt så att jag inte är där. Det vibbas och hojtas i all oändlighet.. man kikar förbi och kollar men inget viktigt som dom vill iaf.. tio hej på raken.. å så ett E du där?? Hallå!!  sen kommer ett gäng vibbar igen.. Då lägger jag ner svarar inte alls då.. en del utrikes kontakter har enormt svårt att verkligen FATTA att jag INTE är vid datorn lr om jag e upptagen så fattar dom inte d heller.. Inte ens om fast jag förklarat för dom tusen ggr att står jag som online e ja där men INTE annars..
Jag blir så jvla trött, å så vill man ju inte blocka dom heller.. men i vissa fall har jag faktiskt gjort det iaf för ett tag.

Nää nu ska jag ta en powernap.. ögonen känns som om jag gått i en sandstorm..

Kram

Tisdag lunchtid

Förmiddan har rusat förbi.. det närmar sej lunchtid och jag ÄR hungrig.. Hade jag varit på jobbet hade jag kunnat avnjuta vår alldeles egna kocks underbart goa mat, kanske fisken lr det vegetariska förslaget. Men nu är det ju inte så att jag jobbar idag. Så min lunch får bestå av smarrig blomkålsoppa och ett par mackor med leverpastej och färsk gurka, men inte hälften så smarrigt som Ingo´s mat. Får duga!

Om jag gjort nån nytta? Ohh ja, hunnit läst e-tidningen och papperstidningen, kollat mailen, surfat runt lite hit å dit på olika sidor. Letat aprilskämt.. vår e-tidning har nog gjort en tabbe.. i samma artikel där april skämten stod, hade raderna om att det var just aprilskämt smugit sej in.. avsiktligt lr inte? Vad vet lilla jag! Så nog har jag haft fullt upp hela förmiddan allt.

Fick pensionsförsäkringsbesked idag, en inte allt för upplyftande information. Visst nån tusenlapp e d ju men om man tänker på hur länge jag haft försäkringen och hur långt det är kvar till min pension.. siså där en 20-25 år så kommer det inte å bli nån fetare pension man kan plocka ut därifrån iaf. Nää det var nog bättre förr! Rätt elakt faktiskt att vi som sliter och släpar för vår lön idag även måste jobba oss till vår egen pension, förr fick dom ju pensionen som deras föräldrar jobbat ihop, typ! Nu ska man placera hit och dit, göra eget sparande och hålla en jvla koll på allt. Inte konstigt att dagens unga blir både förvirrade och uppstressade och kanske till å med deprimerade av tanken på att dom planera inför sin pension nästan innan dom ens börjat jobba!
Nä nåt fel i systemet är det ju!
Politiker och andra högre "ämbetsmän" snyltar åt sej miljoner ur statskassan utan att ens blinka. Å så kliar dom sej i skallen och undrar vad vi "andra" grymtar och är så arga för! Jaaaa säg VARFÖR? En medelmåttigt intelligent femåring kan ju faktiskt räkna ut det själv. Men inte en högt utbildad person! Var ligger skillnaden? På femåringens och utbildade personens förstånd? Joo femåringen har sunt bondförnuft, den andra e bara girig och jvlgt egotrippad.

Ja ja då har soppan och mackorna slunkit ner i lilla magen då. Men bedövade det hungern? Nja snarare retades den till ännu högre vrålande och sörplande. Denna gång var det magen som vill ha mer än ögonen!

Dags för em slit och släp, synd att jag redan läst papperstidningen!

Ha en underbart skön och varm 1 aprileftermiddag!
Och låt er inte luras av nåt aprilskämt!

RSS 2.0