Mitt i sommar´n

Va ska man säga.. Tomas Ledin har rätt, sommaren är kort. Den kom stekte oss ngra futtiga veckor, sen drog den och lämnade bara regn och kalla vindar kvar.
Här går man och har semester och bara hoppas att det ska komma ännu en värmebölja innan semstern är slut. Men som det verkar finns den möjligheten inte inom dom närmsta fjorton dagarna. Jag besöker tätt som oftast vädersajterna däribland yr.no och klart.se vilka oftast har helt skilda uppfattningar om vädret. Så det enda väder jag tror på är det som är för sekunden när jag kikar ut genom fönstret.

Så fort det verkar bli uppehåll ett par dagar sticker jag fort som ögat iväg mot skogen och nån sjö eller tjärn för lite fiske och själslig ro. Hittills har fisket inte gått så bra, ändå tills idag. En gammal beprövad tjärn fick återse min nuna. Och som tack för att jag visat intresse var abborrarna på redigt huggarhumör vilket gladde mej, då min fiskelycka uteblivit sista tiden som sagt.  Nu snackar vi inte tusenbröder men inte heller dom där stora bjässarna som jag vet finns därnere i djupet utan dom där lagoma matfirrarna. Det är ju så kul å fiska dom, smygande hugg och sen helt stilla så man tror man tappat den sen en störtdykning å då gäller det att vara med annars ställer dom sej inunder nån stock eller annat fanstyg sen e d kört å få upp kroken. Hände ett par ggr idag men jag lyckades trassla mej ur dom sitsarna. Vilket ena gången visade sej vara en gammal gran som sjunkit till botten och som var tung som bly att få upp ur geggan på djupet.. men det gick.  Dagens fångst blev ungefär 15-20 abborrar av varierande storlek men bara 10 kom med hem varav fem gick till katterna och fem till mej.
Nu hoppas jag på skapligt väder imorrn oxå så ska ja dit å dra dom riktigt stora.  Men enligt vädersajterna ska det bli regn ända fram till onsdag så vi får väl se hur det blir med fisket.

Hur som helst glöm inte bort att
Krama varandra

RSS 2.0