Mumintroll e smarta!

Så vaknar man till en ny dag, som man hoppas ska bli en fin och bra dag på alla sätt. Vad händer?? Jo man vaknar och hör hur nordan ryter runt knutarna! Helst av allt vill man dra täcket över huvudet igen och somna om denna tidiga och mörka måndag morron. Måndagar är ju alltid lite svåra att acceptera tur det bara finns en måndag i veckan.

Den lilla snö som kommit virvlar omkring som en elvisp i grädde. Ser ut som om det snöade nerifrån!! Kanske det till å med gör det? Vad vet man, på en måndag kan ju va som helst hända.
En sån här lite kall och snålblåsig måndag morron är det lätt att börja tänka på alla stackars vilda djur som får stå lr gå där i skogen utan skydd. Alla små nykommlingar som aldrig vart med om vinter förut, det enda dom i princip känner till är vår,sommar och höst. Vilken chock det måste vara! Maten försvinner, det blir kallt kanske deras mamma oxå försvunnit. Där står dom alldeles ensamma och förtvivlade, kanske hungriga. Livrädda små liv.

Och alla småfåglar, finns inte en enda chans att hitta ens en död liten spyfluga. Små magar med stor aptit för att hålla värmen. Vem vill vara en blåmes en snålblåsig halvkall måndags morron?

Om man tänker efter så måste ju björnarna vara dom absolut smartaste djuren i skogen, ja å så några till förståss. Men iaf dom här smarta djuren som har kommit på att man kan sova sej genom den här mest jvlga tiden på året.

Varför kom inte människan på den iden?? Är det inte så att människan e smart? Vi vill ju gärna framhålla att det är så.  Hade inte jag haft nåt emot iaf. Tänk att få gona ner sej under ett stort varmt täcke, kura skymmning hela vintern, ligga sked å mysa med nån go liten vän.
Mumintrollen är oxå ett sånt där smart släkte, dom packar oxå ihop sej å bäddar ner sej i goa varma sängar å sover bort den här mörka trista tiden.

Man skulle vara ett Mumintroll!!

Nu ska jag se om jag kan förvandla mej till ett litet mumintroll... rulla in mej i täcket igen som en kåldolme och iaf sova bort nån timme av den här kalla snålblåsiga måndags förmiddan!!

Håll ut vänner lr kryp tillbaka till sänghalmen och kura skymmning me nån goding men glöm för all del inte bort...

KRAMA OM VARANDRA OM INTE FÖR ANNAT SÅ IAF FÖR ATT HÅLLA VÄRMEN!!!

Har du en ond katt?? kolla här

<a href="http://www.heyquiz.com/quiz/cat_kill"><img

Hur klantig får man va?? otursförföljd..

http://www.youtube.com/watch?v=FHAuIEaLe4c

En annan del av mej..

http://jalm.blogg.se/citatochvisdom/?tmp=08190503

Lämmlar

Här har vi diskuterat och stridit me varann.. så nu ställer jag frågan till er som kanske råkar slinka in här på min blogg.

Lämmlar är ju ett sött djur även om det är ett råttliknande djur. Där är vi överens här hemma men så kom frågan upp om lämmeltåg.... Finns det såna lr inte?
Jag hävdar att det finns och min dotter strider sej grön att det inte finns. Hon frågade om jag nånsin sett ett lämmeltåg. Och vad svarar man på det? Här i trakterna finns inte ens lämmlar så egentligen har jag aldrig sett en lämmel mer än på bild och tv.
Vem har sett en levande lämmel över huvudet taget? Inte jag! Kanske djuret inte ens existerar, kanske bara är en fiktion??!!

Är det nån som vet?? Kommentera gärna så vi får slut på detta här hemma och lugnet åter kan lägga sej.


Krama närmsta lämmel lr djur lr person snarast!

FjällämmelFjällämmel


 Lämmel i vinterskrud
Vinterpälsad lämmel



Kyligt e d iaf

Idag sken solen som en lycklig citron, stor å gul. Visserligen lyckades den inte värma upp luften så mkt, men nog tinade jag inombords. Å så lagom till solnedgång och mörker så frös man till igen. Undrar lite hur i hvete d ska gå i vinter, jag fryser ju ihop redan när solen går ner. Blir nog till att ge sej ut på lite jakt snart, kanske hittar man en stor björnhanne som vill offra pälsen för att värma mej.  Borde ju vara enkelt å hitta en björn nu, dom har väl smygit sej in i sina iden nu å halvsover säkert så ett snabbt och väl genomtänkt anfall ska nog få bjässen att ge sej snabbt.

Hmmm nu gäller d bara att lägga upp den perfekta strategin å ge sej ut i vildmarken å leta. Känns riktigt rätt att ge sej ut på jakt igen nu. Var ett bra tag sen man hade en krambjörn i sängen.

Man vill ju ha nån att kramas med ibland, inte bara kramas med barnen och katterna. Lite mer myskramar vill man ju oxå ha lite då och då.

Nu e det dags för mej att göra nåt mkt vettigare än att sitta här framför skärmen och dravla så jag säger i vanlig ordning:
Glöm inte bort att kramas ofta och mkt!

RSS 2.0