Nästan som sommar

Äntligen har våren kommit ordentligt. Tror jag iaf, hoppas verkligen inte att det blir samma bakslag i år som förra året, när snön formligen vräkte ner den 17 maj och jag fick ut och åka bil i det fina vädret med sommardäck!
Därför har jag i år med detta i mitt goda minne fortfarande inte bytt till sommardäck. Funderar på om jag ska skita i vad lagen och polisen säger och köra på vinterdäcken fram till midsommar. För åka bil i 2 dm nysnö  och sommardäck tänker jag inte uppleva igen. Förundras fortfarande över att jag har livet i behåll, ´hur det gick till vet jag då rakt inte.
Eller så är det så att jag är världens absolut bästa bilförare i alla väder... hmm vilket önsketänkande.

Det är inte bara detta som har upptagit mina tankar den senaste tiden, nej mitt huvud har varit fullt av diverse funderingar. Och jag måste erkänna att det är konstigt att jag inte fått en rejäl hjärtinfarkt än så himlans arg och förbannad som jag varit en tid. Tur att solen visar sej för det dämpar mitt dåliga humör iaf.
Jag har svurit ve och förbannelse över mångt och mycket den sista tiden. Bland annat över den fina vackra kommunen jag till trots bor i. Förr var det den bästa kommunen i landet tyckte jag, men nu är det nästa så jag överväger att packa mina pinaler och flytta till grannkommunen bara för att visa hur jvla missnöjd jag är med våra så kallade folkvalda kommunal politiker. Tvi å fy vale på dom som styr den här kommunen. Har mailat dom ett antal gånger och framfört mina åsikter men tro inte att dom bemödat sej att svara om ens med ett litet hej. Nä dödstystnad är det enda jag fått till svar.

Usch nu ska ja inte sitta här och jaga upp pulsen igen, måste tänka på hälsa. Och så ska jag iväg och jobba kväll så då är det bäst att man undviker hjärtinfarkt eller dylikt. Får ventilera min ilska här en annan dag, kanske redan imorgon.

Tjing pling och glöm inte att kramas

Påskafton!

Idag blir d fest hela dan. Ska fixa en potatisgratäng nu på morron sen blir det påsklunch hos mina föräldrar. Min brorsdotter och hennes kille kommer oxå dit liksom mina flickor och deras respektive. Bäst att fylla magen med god mat för sen blir det fest för hela slanten hela eftermiddan och kvällen. Får se hur länge jag orkar hänga med. Blev ju en tidig uppstigning idag. Yngsta dotra fick en Hello Kitty väckarklocka igår i present, och den var hon ju tvungen att prova i morse så strax före åtta skramlade den igång. Suck jag som tänkt mej en rejäl sovmorron.
Och gissa vad? Tror ni hon klev upp.. Nope!! Hon var snabb att stänga av sen vände hon sej om och fortsatte sova, vilket jag oxå försöket göra. Efter en kvart gav jag upp. La mej visserligen väldigt tidigt igår, redan före 22 la jag mej och läste, och blev dödstrött ganska snabbt. Så sen var det gonatt med mej. Så skönhetssömnen fick jag iaf.

Nu har jag druckit en balja kaffe och surrat runt här på internet över en timme. Känner mej rätt utvilad iaf. Hoppas orken sitter kvar till sent ikväll så ja inte kurkar ur före 21.. när allt det roligaste börjar..

Samlig för påskfesten är redan halv ett idag men det hinner jag inte med på för vi ska på påsklunch som sagt. Men senare tänkte jag åka förbi och kolla in mina kära vänner och deras grillning. Sen är det väl dusch å sånt som gäller inför den stora festen ikväll.. Mellanfest hos min kusin lr om det blir hos min äldsta dotter vi får se vilken det blir.. kanske hinner med båda, synd man inte e klonad..

Jaja hur som helst nu måste jag fixa gratängen. Kram på er och Glad påsk!!  Var försiktiga påsk är ju en olycksdrabbad helg tyvärr.

Påskkramas och ta hand om varann.


ujujuj..

nu var d länge sen jag var här.. måste göra nåt  åt detta. Men det känns lite kämpigt att börja blogga igen efter en lång kall och mörk vinter. Men när solen kommer och väcker jorden så väcker den oxå mej. Så nu ska d nog bli ändring här..

Kolla även in min goa katts blogg  www.picassospratt.blogg.se

RSS 2.0